Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

16.04.2021 1705

Okulumuz Siteler İlköğretim Okulu olarak 2006-2007 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.  Bu yıl 12 sınıf ve bir ana sınıfı ile başlamış olup aynı dönemin sonunda 24 mezun vermiştir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında ortaokul kademesi yeni binaya geçmiştir.

Yeni binaya geçilip sınıf ve mevcudun artırılmasıyla beraber çevresinde bulunan yerleşim birimlerindeki öğrenciler servislerle civarda bulunan okullara taşınmak zorunluluğundan kurtulmuştur. Bu sebeple daha kaliteli ve kolay eğitim alma imkanına kavuşmuştur.

Okulumuzun teknik donanımı ve araç gereç eksiğinin giderilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında Esenyurt Belediyesinin katkılarıyla okulumuza 170 kişilik konferans salonu yapılmıştır.

Okul – Aile Birliğinin katkılarıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde "Mehmet Akif Ersoy" kütüphanesi açılmış; tüm velilerimize, mahalle sakinlerimize ve öğrencilerimize kütüphanemizden yararlanması sağlanmıştır.

Düzenli olarak her yıl "Siteler Ortaokulu Matematik ve Fen Bilimleri Olimpiyat Yarışması" yapılmaktadır ve öğrencilerimiz bu alanda eğitim görmektedir.

Sayısal veriler ışığında, okulumuz akademik başarı olarak ilçenin en başarılı okulu olarak gözükmektedir.